iTopic Blog QR code

iTopic Blog  QR code
Αυτος ειναι ο QR code του iTopic.Aποθηκευστε τον στο smartphone σας.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Go Greek For A Week: Νεο reality στο Βρετανικο καναλι Channel 4.

Εσείς μπορείτε να ζήσετε με τους φόρους, τις συντάξεις και τις εργασιακές συνθήκες των Ελλήνων; Το βρετανικό κανάλι Channel 4 αποφάσισε να δώσει απάντηση και έφτιαξε το ριάλιτι Go Greek for a week... Δηλαδή, Έλληνας για μια εβδομάδα. Μόνο που όλα όσα... έβαλε στη... σύνταξη του, έχουν πάψει να ισχύουν...

Τρεις Βρετανικές οικογένειες μετέχουν στο ριάλιτι, που ήδη έχει κάνει τρία επεισόδια στην Αγγλία. Είναι ξεκάθαρο πως οι Βρετανοί γελούν (ξανά) μαζί μας. Χαρακτηριστικό το δελτίο τύπου του Channel 4. 

«Ένας 54χρονος κομμωτής ανακαλύπτει τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, εκφωνητές ραδιοφώνου και πολίτες σε περίπου 600 επαγγέλματα, να συνταξιοδοτούνται στα 53 χρόνια και με το 90% του τελικού μισθού τους ως σύνταξη γιατί τα επαγγέλματά τους θεωρούνται βαρέα. 

Ένας οδηγός λεωφορείου «θερίζει» τους καρπούς της ελληνικής προσέγγισης στις κρατικές υπηρεσίες, όπου οι οδηγοί λεωφορείων πληρώνονται στο διπλάσιο του εθνικού μισθού και παίρνουν μπόνους γιατί φτάνουν στη δουλειά τους νωρίς και γιατί ελέγχουν τα εισιτήρια. 

Και ένας Βρετανός χειρουργός είναι ευτυχής που ανακαλύπτει πως αν πληρώνει τους φόρους αλά ελληνικά μπορεί να μεταμορφώσει το διαθέσιμο εισόδημά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: