iTopic Blog QR code

iTopic Blog  QR code
Αυτος ειναι ο QR code του iTopic.Aποθηκευστε τον στο smartphone σας.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δε θα δικαστει για τη σφαγη στη Νορβηγια ο Αντερς Μπρειβικ !

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δυο εμπειρογνωμόνων «έβγαλε τρελό» τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για την έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο με τους 8 νεκρούς και για το μακελειό στο νησί Ουτόγια, όπου ο 32χρονος μακελάρης εκτέλεσε εν ψυχρώ 69 αθώους ανθρώπους. 

Ο Μπρέιβικ δε μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος και δε θα περάσει από δίκη. Αντίθετα, θα οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική. 
     Οι ψυχίατροι δε θεωρούν πως ο Μπρέιβικ είχε «σώας τας φρένας» την ώρα που σκότωσε αδιακρίτως αθώους νεαρούς στην Ουτόγια ή όταν έβαζε τη βόμβα στο κτίριο του Όσλο. Και μοιραία δε μπορεί να δικαστεί ούτε και να καταδικαστεί. 

Αυτό αναφέρουν νορβηγικά και μη μέσα ενημέρωσης, καθώς η υπόθεση συγκεντρώνει ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, «ξυπνώντας» φρικιαστικές μνήμες από εκείνο το απόγευμα Παρασκευής στις 22 του περασμένου Ιουλίου. 
     «Οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ήταν άρρωστος όταν σκότωσε 77 ανθρώπους», γράφει η εφημερίδα VG χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές της. Και όπως γράφεται, το συμπέρασμα για την πνευματική κατάσταση του μακελάρη είναι αποτέλεσμα 13 συναντήσεών του με ομάδα ειδικών, στους οποίους έλεγε πως είναι λογικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: