iTopic Blog QR code

iTopic Blog  QR code
Αυτος ειναι ο QR code του iTopic.Aποθηκευστε τον στο smartphone σας.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Βρηκαν κοιτασματα πετρελαιου σε Ζακυνθο,Κεφαλονια,Κρητη και πολλα αλλα μερη!

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει η χώρα μας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προκηρύξει διαγωνισμούς για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε διαπιστωμένα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περιοχές στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο, όπου τα αποθέματα εκτιμάται (απο την κυβέρνηση) ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια, με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια.
   Διαφορετική γνώμη έχουν οι κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες Αβραάμ Ζελιλίδη και Αντώνης Φώσκολος οι οποίοι λένε πως τα κοιτάσματα της Ελλάδας είναι πολύ πιο πλούσια και πως μαζί με το κοίτασμα της νότιας Κρήτης μπορούν να αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 20ετίας.
     "Ο Πατραϊκός κόλπος είναι μια ιδιόμορφη περιοχή λέει ο κύριος Ζελιλίδης. " Δηλαδή τα 200 εκατομμύρια βαρέλια που λέει ότι έχει το αρμόδιο υπουργείο εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχει. Αυτό που λέω στον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη είναι να πάει δυτικότερα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά όπου εκεί με υπογραφή σας λεώ ότι έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο βαρέλια. Εκεί είναι εξασφαλισμένη η ύπαρξη κοιτασμάτων ενώ για τον Πατραϊκό κόλπο δεν είναι. Πως βγήκαν αυτά τα 200 εκατομμύρια βαρέλια; Εγώ δεν έχω στοιχεία αλλά ακόμη και εάν τα έχει το υπουργείο τους λέμε πως δυτικότερα υπάρχει πολύ πιο πλούσιο κοίτασμα"
    Το κοίτασμα στα νησιά στροφάδες νότια της Ζακύνθου έχει 2 φοβερές δομές μέσα στον κυπαρισσιακό κόλπο που είναι πολύ πλούσια και σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: