iTopic Blog QR code

iTopic Blog  QR code
Αυτος ειναι ο QR code του iTopic.Aποθηκευστε τον στο smartphone σας.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

H Goldman Sachs ελεγχει τον κοσμο,οχι οι κυβερνησεις! Αφωνοι εμειναν ολοι στο BBC μετα απο αυτη τη δηλωση!


Στο twitter χιλιαδες τα μυνηματα για τον θανατο του Θοδωρου Αγγελοπουλου.


Trends: Worldwide trends · change

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εχασε τη μαχη ο Θοδωρος Αγγελοπουλος.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935 και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα εν ώρα γυρίσματος στις 24 Ιανουαρίου 2012.

   Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l' homme. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964 και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή, μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη και τηνΤώνια Μαρκετάκη. Με τον κινηματογράφο άρχισε να ασχολείται το 1965 και το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινίαΕκπομπή, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, και σηματοδότησε την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου. Πολλά αφιερώματα που τιμούν τη δουλειά του Θόδωρου Αγγελόπουλου έχουν πραγματοποιηθεί σ' όλο τον κόσμο. Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου X Ναντέρ (Nanterre) στο Παρίσικαι του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (Essex). Μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη υπήρξε συνιδρυτής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος. Στις 24 Ιανουαρίου 2012, όντας πεζός, τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενη μοτοσυκλέτα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.[1] και υπέκηψε λιγες ωρες μετα απο τα σοβαρα τραυματα

Στο νοσοκομειο μεταφερθηκε ο Θοδωρος Αγγελοπουλος μετα απο τροχαιο!

Στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα και ξαφνικά παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος όμως εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν σε υπηρεσία. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον σκηνοθέτη και τον μετέφερε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και αμέσως διασωληνώθηκε και γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.
   

Διεσχισαν την Ανταρκτικη με τα ποδια! Δειτε το video!

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες περιμένει τον Ελληνοαυστραλό Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς. 

   Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, οι δυο άνδρες θα καταφέρουν κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει κανείς: θα έχουν διασχίσει τον Νότιο Πόλο με τα πόδια! Η προσπάθειά τους να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ανήμερα της Ημέρας της Αυστραλίας. Για... καλή τους τύχη, εκείνη την ημέρα αναχωρεί και η τελευταία καλοκαιρινή πτήση από την Ανταρκτική.

Δεν τους πτόησαν οι 50 βαθμοί υπό το μηδέν, ο άνεμος που σήκωνε μπροστά τους το χιόνι στο ένα μέτρο, ούτε το ότι έπρεπε να σέρνουν έλκηθρα με προμήθειες 400 κιλών σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα αντικείμενα. 
    Σε αυτές τις συνθήκες περπάτησαν 2.100 χιλιόμετρα σε διάστημα τριών μηνών. Κουράστηκαν, πείνασαν, ματώσαν τα χείλη τους από το κρύο, είχαν παραισθήσεις, η ομιλία τους αλλοιώθηκε. Αλλά δεν τα παράτησαν. Η πορεία τους «ανεβαίνει» σχεδόν... λεπτό προς λεπτό και στην ιστοσελίδα τους.
   

Πρώτο στην λίστα του twitter στα Worldwide trends το: #den_diabasa_to_mnimonio_giati

Ο σάλος που προκλήθηκε από το πρωί από την παραδοχή Χρυσοχοϊδη, ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο δεν λέει να καταλαγιάσει. Ο κ. Χρυσοχοϊδης το είπε αυτό όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε επιμένει ότι όντως δεν διάβασε το Μνημόνιο αλλά αυτό δεν το είπε με καμάρι, ούτε για να διώξει τις ευθύνες από πάνω του.
   Δειτε μερικες αναρτησεις απο τους Ελληνες χρηστες του Twitter!


 Antreas Stefopoulos 

 ekleisan to MEGAUPLOAD kai den eixa apo pou na to katevasw
 Jenny Gou 

 μου κοπηκε το ρευμα
 To Ntamazaki 

 ηταν μεγάλη η ύλη και είπα να το αφήσω για Σεπτέμβρη...
 aristoula 

 τι λαικιστές όλοι σας... εσάς άμα σας δίναν 200 σελίδες για σκ θα τις διαβάζατε? φτουυ, υποκριτές!
 Jim 

 diavaza tin sinomilia tou agapoula me ton mpourousi :P
 Eleni Kanari 

 kai osoi to diavasan liga katalavan.
 Vicky Boufi 

 δεν ήταν σαφείς οι οδηγίες.Είπαν να το υπογράψω, όχι να το διαβάσω
»
 Santa Xionia 

 έβλεπα ξανά και ξανά τη από το αρχείο...όλη τη μέρα...όλη τη νύχτα...
 Giannis Spirtoulis 

 στην τουαλέτα μόνο σταυρόλεξο